5

6

 

4

2

3

1

Gyakuten Saiban

attorney_2

A Gyakuten Saibanból, egy nagy sikerű nyomozós játékból a manga és musical adaptáció után film is készült Takahashi Miikie rendezésében 2012-ben. A movie a játéksorozat első részét dolgozza fel, tehát az alapvető történet ugyanaz, miszerint a főszereplő Naruhodou Ryuuichi, aki egy gyerekkori esemény hatására ügyvédnek áll, megkapja élete lehetőségét, hogy előre léphessen a ranglétrán és egyben segíthessen egy kedves barátján, valamint megoldjon egy több éves ügyet is.

Persze vannak bőven különbségek, de mind a játék rajongói, mind a friss szemeknek érdemes megnéznie a filmet, hiszen teljesen érthető minden előzmény nélkül is.

Letöltés

Főszereplők

Narimiya Hiroki
Naruhodou Ryuichi
Angol neve:
Phoenix Wright
Saito Takumi
Mitsurugi Reiji
Angol neve:
Miles Edgewort
Kiritani Mirei
Ayasato Mayoi
Angol neve:
Maya Fey
Daito Shunsuke
Itonokogiri Keisuke
Angol neve:
Dick Gumshoe
Nakao Akihiro
Yahari Masashi
Angol neve:
Larry Butz

Érdekességek

A szereplők nevei egyébként sokszor utalnak a karakterükre, és bár a játék miatt világszerte az angol fordítások ismertek, mi meghagytuk az eredeti neveket.
Helyet kapott a filmben Tonosaman alakja, aki szintén a játék egy másik részében egy televízió hős volt, egy szamuráj alakjában.  Abban a részben a szamurájt játszó színész gyilkosát kell megkeresni, amire Mitsurugi első tárgyalása is utal.
Taiho, a kék borz segíti a rendőrséget, aki eredetileg a Los Angeles-i rendőrség kabalája. A japán neve letartóztatást jelent, míg angolul a Blue Badger nevet kapta, ami kék borzot jelent, de a badge szó a rendőrök jelvényére is utal.
Ninja-nanja szintén egy kitalált karakter egy népszerű tévésorozatból. A szimbóluma egy vörös gitár, ami a film legvégén is megjelenik Mitsurugi kezében, mint bizonyíték. Ebben a részben is az őt alakító színészt gyilkolják meg, aminek a végére kell járni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.