5

6

 

4

2

3

1

Kimi ni Shika Kikoenai

tumblr_mnbbg9DIQR1qdhmp9o1_500

Ismertető

A filmadaptáció alapja egy novellakötet, mely Otsuichi tollából származik, és amely 2001-ben jelent meg. Három rövidke történet összessége, melyeknek középpontjában a barátság áll, némi természetfelettivel összekötve. 2003-ban manga adaptáció is készült belőle, ám ez csak az első két történetet öleli magába, azt is némi változással.

2007-ben miután kiadták a drama CD-ket is, végre elkészültek a filmadaptációk is, amik szintén szétszedték a novellákat. Az első film, a Calling you lett, míg a második a 2008-as Kids.

Mára már a mű és az adaptációk is elérhetőek hivatalos angol fordítással.

Mi a 2007-es Calling You-t hoztuk el nektek, amelyből manga is készült. Nyilván ebben is vannak eltérések az eredeti műtől, de alapvetően minden adaptációt nagyon lehet élvezni.

Főszereplőnk egy félénk, visszahúzódó lánya, Aihara Ryou, aki képtelennek tartja magát arra, hogy hangosan beszéljen. Természetesen a környezete emiatt sűrűn teszi gúny tárgyává, és barátai sincsenek. A lány még a saját családja előtt is felhúzva tartja a falat, és a saját, csendes világába menekülve éli mindennapjait.
Kívülről figyeli az embereket, néha kicsit irigykedve is. Ebben a rohanó és a technológiában gazdag világban még mobiltelefonja sincs, hiszen nem is tudná kivel használni.

Egyik nap, iskola után azonban figyelmes lesz a telefoncsörgésre. Követi a hangot, míg talál egy elhagyatott készüléket, ám mire odaér, az elhallgat. Ryou-t már régóta foglalkoztatja ez a kérdés, régóta szeretett volna már egy mobilt és ez nagyon megtetszett neki. Hazaérve azonban látja, hogy ez nem több puszta játéktelefonnál, mégis úgy dönt, hogy megtartja.

Másnap telefoncsörgésre kel, még az ébresztőórája előtt. A készülék, melyet elrejtett, most ott van előtte, és csörög. Ryou még azt hiszi, álmodik, így nem veszi fel, ám utána egész nap telefoncsörgést hall. Egyedül ő, senki más.
Annyira megdöbbenti, hogy le is megy az orvosiba, ahol az iskolaorvos kimerültségre gyanakszik, így megkéri, hogy maradjon ott, feküdjön le egy kicsit. Ryou már félig el is aludt, amikor újra megszólal a telefon. Rápillant az orvosra, de nyilvánvalóan ő sem hallja. Döbbenetére a játéktelefon ott terem a kezében. Némi habozás után felveszi, és meglepetésére van valaki a vonal túlsó végén.

A történet nagyon érdekes és szerintem borzalmasan szép is. A videó nem a legszebb, elég kicsi, de sajnos nem találtam jobbat, viszont mindenképpen meg szerettem volna csinálni. Személy szerint beleszerettem a történetbe, így tényleg csak ajánlani tudom.
Remélem, mindenkinek elnyeri majd a tetszését, és sokan elolvassátok a mangát, vagy az eredeti művet is, mivel megéri. 

Letöltés

 Mega

Főszereplők

Narumi Riko
ryou Aihara Ryou
DramaWiki
Koide Kesuke
kimi_ni_shika_kikoenai2 Nozaki Shinya
DramaWiki
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.