5

6

 

4

2

3

1

THE BACK HORN

thebackhorn

THE BACK HORN – ザ・バックホーン

Tagok: Masashi Yamada – vokál
Eijun Suganami – gitár
Kohshu Okamine – bass
Shinji Matsuda – dob
Alapítás: 1998 – Tokyo
Állapot: Aktív
Stílus: Indie-rock, alternative
Honlap thebackhorn.com 

 

 

 

 

 

 

A bandáról

1998 áprilisában az eredeti tagok Tokyo-ba költöztek vidékről és eldöntötték, hogy Gyorai néven egy bandába kezdenek, de ezt az nevet hamar le is cserélték a jelenlegi THE BACK HORN-ra. A név onnan ered, hogy Shinji félreolvasta a “backhoe (kotrógép)” szót egy felújítú/építész munkája során.

A dalszövegeikben a háborúról, hanyatlásról, pusztításról, elszigeteltségről, halálról, békéről és szerelemről írnak. Egy 2005-ös interjú során azt mondták, hogy a zenéjüket a Nirvana és Radiohead inspirálja.

1999-ben felléptek a Fuji Rock Fesztiválon, mely után nem sokkal megjelent az első mini albumuk (Doko he yuku), hét hónappal később az első album, melynek köszönhetően le is szerződtek egy major kiadóhoz, a Speedstar Records-hoz.

Az első major albumuk (Ningen program) megjelenése után csatlakozott hozzájuk Okamine Koushu, mint basszusgitáros.  Előtte az énekes, Yamada Masashi játszotta fel a basszus részeket a számaikra. 

Egyre népszerűbbé váltak és felkérték őket, hogy két film főcíméhez is készítsenek dalokat, a Bright Future-höz és a Casshern-hez. 

Egyre népszerűbbé váltak és 2005-ben egy fesztiválon felléptek Spanyolországban. Yamada és Suganami részt vettek egy utcai turnén is, ami azt jelenti, hogy Japán utcáin léptek fel ketten, teljesen ingyen

2007-ben a Mobile Suit Gundam 00 főcímdalát ők adták elő, melynek köszönhetően még többen megismerték őket.

AkAppuru által feliratozott klipek

  • Koe
  • Tatakau Kimi yo
  • Wana

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.