5

6

 

4

2

3

1

BLOCK B

Block B

BLOCK B – 블락비

Tagok: Zico (지코)
Taeil (태일)
B-Bomb (비범)
Jaehyo (재효)
U-Kwon (유권)
Kyung (경)
P.O. (피오)
Alapítás: 2011. április 15.
Állapot: Aktív

 

 

 

 

 

 

A bandáról

A Block B (BlockBuster azaz kasszasiker) egy dél koreai fiúbanda, akik a Brand New Stardom alatt debutáltak 2011-ben, a Freeze! című számukkal a KBS Music Bank műsorában.

Cho PD a producerük rengeteg pénzt és energiát fektetett a bandába egészen 2013. januárjáig. Ekkor ugyan is egy cikk megjelenésével kiderült, hogy a Block B tagjai már több mint egy éve nincsenek fizetve, és beperelték a kiadót a szerződés megszegésével. És mindemellett a Stardom vezetője, Mr. Lee a tagok szüleitől körülbelül 70 millió won-t (kb 14,5 millió HUF) szedett össze, amit természetesen vissza ígért, de rejtélyesen eltűnt a pénzzel. Ezek után, 2013. májusában kiderült, hogy Mr. Lee öngyilkos lett.

2013. júniusában kijelentették a bíróságon, hogy nincs elegendő bizonyíték, hogy a kiadó szándékosan tartotta volna vissza a pénzt, és nem lehet bizonyítani, hogy a tagok nem volt megfelelően taníttatva, és nem volt minden biztosítva számukra, ezért a banda elvesztette a pert. Ennek megfelelően a Block B elnézést kért a fanoktól és bejelentették, hogy elválnak a kiadótól és nem tudják mi lesz velük, de folytatni szeretnék.

2013. augusztus 29-én, több mint fél éves kihagyás után a Block B végül sikeresen át tudott szerződni a Seven Seasons kiadóhoz, akiknek köszönhetően októberben kijött a Very Good című mini albumuk.

AkAppuru által feliratozott klipek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.