5

6

 

4

2

3

1

Az előző nap

nell_daybefore

Arra gondoltunk, hogy most egy pár olyan együttest mutatunk be, akik kevésbé ismertek, pedig szerintem sokkal jobbak, mint egy-két “nagy” csapat.

Nagyon-nagyon sok jót tudnék felsorolni, és egyet meg is mutatok, de sajnos MV-t nem tudok hozzá adni, vagy legalább is sajátot biztosan nem, mivel eléggé ismeretlenek és régiek. De erről egy kicsit később.

Most a Nell nevű koreai együttes egyik számát készítettük, ami elég új és talán egy kis figyelmet is kapott a kpop fanoktól. Ugyanis a video főszereplői Lee Min Ki és Song Jae Rim. Mindketten elég híresek Koreában, sok sorozatban szerepeltek, bár Lee Min Ki inkább modellként ismert. De például a Shut up Flower Boy Band első pár részében is szerepelt. Song Jae Rim-et már több sorozatban láthattátok, de ő volt a 2NE1 Go Away klipjében is.
A szám nagyon gyönyörű de ugyanennyire szomorú is. A klipp csak tesz a latba, hogy még nyomasztóbb legyen a hangulat. Szóval egy igazán kellemes hangzásban hallhatunk/láthatunk egy szomorú és egyben durva történetet.
Az együttes amúgy nagyon nem ismert, de miattuk egy kicsit fölkapottabb lett, mondjuk én már ezelőtt a szám előtt is ismertem őket, de sajnos video nem igen van. Hamarosan készítek tőlük még egy számot, a kedvencemet, ugyan a video nem lesz túl szép hozzá. De mivel szeretném, ha többen ismernék őket, megcsinálom, mert szerintem megéri. 

Nell – The Day Before

A másik együttes, akiről szeretnék beszélni, a Huckleberry Finn. Ez is egy nagyon alternative koreai banda, és már elég régóta működnek, több tag váltással. Nekem az első albumuk a kedvencem, de mivel 1998-as semmilyen esélyem nincs, hogy találjak videokat. Viszont pár éve is jött ki egy kicsit modernebb stílusban számuk, amit már szép minőségben is meg lehet találni, viszont angol fordítást egyikhez se találtam. Tehát lőttek minden lehetőségemnek, hogy őket bemutassam, szóval arra gondoltam, hogy ugyan nincs fordítás, vagy video, az alábbi linkeken bele tudtok hallgatni, mert szerintem érdemes, nagyon jó számaik vannak.
Children starting fires (1998)
Two Brothers Unfamiliar (2007)
Girl Stop (2011)

Remélem, tudtam valami újat mutatni mindenkinek és talán még valami maradandót is. Esetleg ha valakit még több is érdekel, akkor összeszedek egy párat vagy utána nézek, mit tudnék még megcsinálni, vagy mutatni, mert én személy szerint jobban szeretem ezeket az alternative pop/rock bandeket, mint a mainstream dolgokat. Persze egyiket se vetem meg, amint láthatjátok a projectjeink közt :D
Várom a véleményeket, és hamarosan jövünk egy újabb Nell MV-vel.

One Response to “Az előző nap

 1. Blackfield

  Hú, hol kezdjem? A szám, ha csak hallom, nem üt akkorát, mint a videóval együtt.
  Először a zenéről: megtetszett ez a szám, valahogy méltóságteljesnek érzem, s ha nem fordítjátok le, akkor is belopja magát az ember fülébe.
  A videóról: mind a két színészt láttam már filmekben és ennél az “alakításuknál” úgy éreztem, hogy nem merem, nem akarom tovább gondolni a történetet, s bár egészen más a történet, de óhatatlanul is eszembe jutott a David Gale élete – tudom nem az az alaphelyzet, de ezt most a katarzis íratja velem.
   
  A HF nagyon érdekes zene – az énekesnőnek izgalmas hangja van és ad-hoc rákattintottam még számokra és a Black Tiger meg a Bitsori is bejövős.
  Köszönöm a munkát. :]

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.